Kunstlunch rondom expositie FORM

Op dinsdag 10 en donderdag 12 april 2018 hebben ongeveer 40 vrienden  een "Kunstlunch gehad. Deze lunch was georganiseerd rondom een bezoek aan de expositieOnder de bezielende begeleiding van Janine Hövelings, conservator Cuypershuis, of een van onze vriendengidsen, Claire Fangman en Riky van Hoorn hebben deze vrienden FORM bezocht.Bezoek Art Gallery in Montfort

Op donderdag 12 juli 2018 hebben ongeveer 40 Vrienden een bezoek gebracht aan de Art Gallery te Montfort.

Aan de rand van een Limburgs natuurgebied bevindt zich het woonhuis van Matheo Alberti  en Ton Croonen. Ontworpen als modern woonhuis is het een galerie geworden, ingepast in het landschap met een oppervlak van 20.000 vierkante meter.
In huiselijke sfeer hebben we de kunstwerken bekeken. Ze bevinden zich o.a. in de hal, de woon-en slaapkamer, de eetkamer en de badkamer.
Kunstwerken van internationaal en nationaal bekende kunstenaars – o.a.  van Aron Majoros en Michele Lehmannmaar ook van Marcel van Hoef en Tom Seerden - waren hier te bewonderen.  

                             

Tevens bieden Matheo en Ton een platform aan aanstormend nieuw talent.  

Na de rondleiding was het ook nog goed toeven op het terras onder het genot van een kopje koffie/thee met vlaai.

Art Gallery Rozendaal werd geopend in 2016. Meer informatie vindt u op klik hier

Buitenplaats Kasteel Wijlre en Parkhotel & Katakomben Valkenburg

Ruim veertig vrienden zijn op zaterdag 12 mei 2018 in de ochtend op bezoek geweest bij Kasteel Wijlre

Op de buitenplaats komen moderne en hedendaagse kunst en
architectuur samen met cultureel erfgoed en natuur. De buitenplaats is opgericht door de kunstverzamelaars Jo en Marlies Eyk en bestaat uit het hedendaagse kunstpaviljoen Hedge House, het historisch Koetshuis en de tuin.
In het Hedge House is de expositie van 21 schilderijen van Tim Eitel te bewonderen.
In de tuinen bevinden zich permanente kunstwerken van o.a. Guiseppe Penone, Ad Dekkers, Carel Visser en Peter Struyken.

Na de koffie met een heerlijk stuk vlaai zijn wij aan onze rondleiding begonnen. In drie groepen hebben wij het kunstpaviljoen, het koetshuis en de tuinen bezocht.

Tijdens ons bezoek aan de tuinen ontmoetten wij Jo Eyk en hij nodigde ons uit om ook een kijkje te komen nemen in het kasteel dat door hem en zijn vrouw wordt bewoond. 

Ook hier konden wij onder zijn enthousiaste begeleiding genieten van diverse prachtige kunststukken. Na dit enerverende en inspirerende bezoek zij wij naar Valkenburg vertrokken.

In het prachtige Parkhoteldat door Pierre Cuypers is ontworpen hebben we genoten van een heerlijke lunch en van een afsluitend hapje en drankje.

Na de lunch hebben wij het Museum de Romeinse Katakomben bezocht. Dit museum is opgericht door Jan Diepen, zoon van een rijke textielfabrikant in samenwerking met Pierre Cuypers. Zij bootsten hier de catacomben van Rome na; een initiatief dat medewerking kreeg van de Romeinse autoriteiten. Dit is zo goed nagebootst dat de Italianen hier zijn komen kijken voor de restauratie van verschillende catacomben in Rome. Ook hier zijn wij in drie groepen afgedaald onder begeleiding van gidsen.Klok & Peel Asten en Kantfabriek Horst

Op 29 november 2018 hebben 25 Vrienden de musea Klok & Peel en de Kantfabriek bezocht.

Na een busreis van een klein uurtje door Midden Limburg kregen wij een uitgebreide rondleiding door het Klok & Peel museum.                                         

In dit museum gebruikten wij ook de lunch waarna de reis werd vervolgd naar Horst.

Hier bezochten de enthousiaste Vrienden het museum de Kantfabriek.

Na een boeiende rondleiding en een verfrissend drankje werd de terugreis naar Roermond aangevangen.

Nieuwjaarsreceptie 2019

Ruim 100 Vrienden waren op 27 januari in het Cuypershuis bij elkaar voor de eerste vriendenontvangst van 2019.

Samen met het team van het Cuypershuis had het bestuur van de Vrienden een gezellig en informeel samenzijn in het Cuypers Café georganiseerd.

Na het ontvangst met een kopje koffie/thee met een heerlijk petit fours was er toch een klein officieel halfuurtje in de educatieve ruimte..

Hierin gaf Jeannine Hövelings, conservator, ons, naast informatie over de lopende exposities, een kijkje in de plannen van de komende nabije toekomst van ons museum.

Tot slot  gaf Riky van Hoorn, voorzitter,  een terugblik op het afgelopen "Vriendenjaar” en een “vooruitblik” op het komende jaar. Plannen die wij, al dan niet in samenwerking met medewerkers van het museum, in 2019 hopen uit te voeren.

Hierna was er een bijzonder gezellig samen zijn met een hapje en een drankje. Tevens was er de mogelijkheid de exposities te bezichtigen.

Bezoek Museum Voerman en de Fundatie

Om 8 uur op donderdag 4 april 2019 vertrokken 50 Vrienden met de bus naar Hattem.

Na een rustige reis van ongeveer twee uur was in het bakkersmuseum  een heerlijk kopje koffie/thee met appelgebak de start van ons bezoek aan Hattem.

Hierna wandelde de groep Vrienden door het historisch centrum van Hattem naar het museum Voerman.

Na een interessante rondleiding langs o.a. de werken van Voerman sr en jr door zeer 

                                            

enthousiaste gidsen vertrokken de Vrienden naar Zwolle voor een heerlijke lunch in Café Foyé.

Na de lunch staken de Vrienden de Blijmarkt over om in vijf groepen rondgeleid te worden in de Fundatie. Het zwaartepunt van deze rondleiding lag bij de wisselexpositie "Vrijheid".

Hierna werd in Café Foyé deze prachtige dag afgeloten met een "Hapje en een Drankje".

Tevreden gingen deze Vrienden in een twee uur durende terugreis op weg naar Roermond.