Kunstlunch rondom expositie FORM

Op dinsdag 10 en donderdag 12 april 2018 hebben ongeveer 40 vrienden  een "Kunstlunch gehad. Deze lunch was georganiseerd rondom een bezoek aan de expositieOnder de bezielende begeleiding van Janine Hövelings, conservator Cuypershuis, of een van onze vriendengidsen, Claire Fangman en Riky van Hoorn hebben deze vrienden FORM bezocht.Bezoek Art Gallery in Montfort

Op donderdag 12 juli 2018 hebben ongeveer 40 Vrienden een bezoek gebracht aan de Art Gallery te Montfort.

Aan de rand van een Limburgs natuurgebied bevindt zich het woonhuis van Matheo Alberti  en Ton Croonen. Ontworpen als modern woonhuis is het een galerie geworden, ingepast in het landschap met een oppervlak van 20.000 vierkante meter.
In huiselijke sfeer hebben we de kunstwerken bekeken. Ze bevinden zich o.a. in de hal, de woon-en slaapkamer, de eetkamer en de badkamer.
Kunstwerken van internationaal en nationaal bekende kunstenaars – o.a.  van Aron Majoros en Michele Lehmannmaar ook van Marcel van Hoef en Tom Seerden - waren hier te bewonderen.  

Tevens bieden Matheo en Ton een platform aan aanstormend nieuw talent.  

Na de rondleiding was het ook nog goed toeven op het terras onder het genot van een kopje koffie/thee met vlaai.

Art Gallery Rozendaal werd geopend in 2016. Meer informatie vindt u op klik hier

Buitenplaats Kasteel Wijlre en Parkhotel & Katakomben Valkenburg

Ruim veertig vrienden zijn op zaterdag 12 mei 2018 in de ochtend op bezoek geweest bij Kasteel Wijlre

Op de buitenplaats komen moderne en hedendaagse kunst en
architectuur samen met cultureel erfgoed en natuur. De buitenplaats is opgericht door de kunstverzamelaars Jo en Marlies Eyk en bestaat uit het hedendaagse kunstpaviljoen Hedge House, het historisch Koetshuis en de tuin.
In het Hedge House is de expositie van 21 schilderijen van Tim Eitel te bewonderen.
In de tuinen bevinden zich permanente kunstwerken van o.a. Guiseppe Penone, Ad Dekkers, Carel Visser en Peter Struyken.

Na de koffie met een heerlijk stuk vlaai zijn wij aan onze rondleiding begonnen. In drie groepen hebben wij het kunstpaviljoen, het koetshuis en de tuinen bezocht.

Tijdens ons bezoek aan de tuinen ontmoetten wij Jo Eyk en hij nodigde ons uit om ook een kijkje te komen nemen in het kasteel dat door hem en zijn vrouw wordt bewoond. 

Ook hier konden wij onder zijn enthousiaste begeleiding genieten van diverse prachtige kunststukken. Na dit enerverende en inspirerende bezoek zij wij naar Valkenburg vertrokken.

In het prachtige Parkhoteldat door Pierre Cuypers is ontworpen hebben we genoten van een heerlijke lunch en van een afsluitend hapje en drankje.

Na de lunch hebben wij het Museum de Romeinse Katakomben bezocht. Dit museum is opgericht door Jan Diepen, zoon van een rijke textielfabrikant in samenwerking met Pierre Cuypers. Zij bootsten hier de catacomben van Rome na; een initiatief dat medewerking kreeg van de Romeinse autoriteiten. Dit is zo goed nagebootst dat de Italianen hier zijn komen kijken voor de restauratie van verschillende catacomben in Rome. Ook hier zijn wij in drie groepen afgedaald onder begeleiding van gidsen.